Reserveren

U kunt tijdens de openingstijden reserveren via telefoonnummer: 071-4018450.

Online reserveren »

Contact

Grand Café Restaurant
Sunset Blvd

Boulevard 69
2225 AG Katwijk aan Zee
Telefoon: 071-4018450
info@sunsetblvd.nl

> Routebeschrijving

Openingstijden

Dagelijks geopend van:
10:00 tot 24:00 uur

Restaurant

Een voorproefje:
De Sunset Boulevard scheidt de 'haves' van de 'havenots'. Zij die zuidelijk ervan wonen kunnen rijk zijn, maar zij die noordelijk ervan wonen worden beschouwd als de superrijken.

Huizen zijn er in bijna elke bouwstijl. Sommige zijn protserig, andere verrassend eenvoudig. Old Studio District In de eerste helft van de 20ste eeuw was dit 2 km lange deel van Sunset Boulevard het centrum van de filmindustrie van Hollywood. De grote studio's, waaronder 20th Century Fox, RKO, Warner Bros, Paramount en United Artists zaten allemaal in deze buurt en op straat wemelde het van de regisseurs, acteurs en wouldbe-filmsterren. In het district dat bekend is als Gower Gulch, werden goedkope westerns geproduceed. Er zijn hier nog steeds studio's te vinden, maar de meeste zijn verhuisd. Van de grote studio's is alleen Paramount over, aan Melrose Avenue in het zuiden.

Ten zuiden van SunSet Blvd Begin bij Palm Drive 714, het huis van Faye Dunaway die met Warren Beatty schitterde in Bonnie and Clyde (1967). Rij naar het zuiden en sla rechtsaf de Ele vado Avenue in. Het voormalige huis van Rita Hayworth staat op de hoek, op Palm Drive 512. Sla bij Maple Drive rechtsaf. Het witte en groene huis in New England-stijl op nr. 720 was de woning van wijlen George Burns en Gracie Allen.

Rij verder in noordelijke richting en maak vlak voor Sunset Boulevard een scherpe bocht naar links, Lomitas Avenue in. Rij twee straten verder en sla linksaf Foothill Road in. Op de hoek, op nr. 701 staat het onopvallende huis van Carroll Baker. Deze blonde schoonheid debuteerde in 'Giant' (1956) naast James Dean. Ooit werd zij uitgeroepen tot de nieuwe Marilyn Monroe. Sla rechtsaf Elevado Av. in, neem de eerste afslag rechts naar Alpine Drive, sla linksaf Lomitas Avenue in en nog eens linksaf bij Crescent Drive. Het bescheiden huis van Doris Day op nr 713. is nauwelijks te zien achter een hoge heg en een hek.

Sla rechtsaf naar Carmelita Avenue en nog eens rechtsaf Canon Drive in. Het huis op nr. 603 waar Robert Wagner en Natalie Wood ooit woonden, is te zien achter de lage muur.

Rij verder in noordelijke richting naar de kruising met Elevado Avenue. De palmbomen aan de overkant, aan Canon Drive, horen bij het omheinde huis van Kirk Douglas. Sla linksaf Elevado Av op. Als je de Rodeo Drive oversteekt, zie je rechts het huis van 'Singing in the Rain'(1952). Rij verder over Elevado Avenue en sla vervolgens rechtsaf Bedford Drive op. De komiek en acteur Steve Martin heeft een huis op nr. 721, een moderne blokkendoos zonder ramen aan de voorzijde die slechts gedeeltelijk te zien is achter een bougainvilleaheg. Het huis van Lana Turner is op nr. 730, op de hoek van Bedford Drive.

Impressie

© 2018 Grand Café Restaurant Sunset Blvd • Webontwikkeling: Webdesign Katwijk